Efectul E-Fit

  • Echipa E-Fit a dezvoltat mai multe soluţii unice prin care a sporit siguranţa aplicării antrenamentelor şi tratamentelor EMS chiar şi în cazul aparatelor cu 12 canale. Esenţa acestei tehnologii este să reducem sarcina electrică ce acţionează asupra corpului uman, dar în acelaşi timp să menţinem intensitatea efectului stimulant asupra muşchilor. Soluţia la această problemă a reprezentat-o dezvoltarea tehnologiei I.S.T., pe care inginerii dezvoltatori ai E-Fit au perfecţionat-o în urma unei îndelungi activităţi de cercetare. Mai multe teste clinice au demonstrat că tehnologia dezvoltată oferă într-adevăr aceleaşi rezultate ca dispozitivele clasice care funcţionează cu canale separate galvanic, efectele sale fiind, din multe puncte de vedere, chiar mai benefice. Esenţa tehnologiei I.S.T. este că decalează la timp impulsurile provenite de la canalele individuale, adică în orice moment doar un singur stimul acţionează asupra corpului. Cel mai mare avantaj al acestei tehnologii este că se pot elimina impulsurile de încrucişare dintre eventualele perechi de canale, iar frecvenţa de decalare aleasă cu marea grijă face posibilă ca această decalare temporală dintre muşchi să nu fie sesizată de client. Celălalt mare avantaj este că astfel consumul de energie al întregului aparat şi puterea semnalului de ieşire se poate reduce la o fracţiune, şi cantitatea curentului electric transmis corpului - chiar proiectată pe 12 canale - devine egală cu puterea unui singur canal. Cu alte cuvinte, puterea totală a aparatului, la capacitatea maximă, este de cel mult 3,5 waţi, astfel, având în vedere vârfurile de impuls şi pauzele dintre acestea, puterea efectivă nu depăşeşte 0,06 waţi RMS, o caracteristică ce o face unică printre aparatele disponibile pe piaţă.
 _MG_2553

Impulse Shift Technology

Principalul obstacol în propagarea stimulării musculare în întregul corp este şi tehnologia de fabricare a electrozilor, deoarece până acum au fost utilizaţi electrozi din silicon şi metalici, fiind nevoie, în acelaşi timp, de gel pentru electrozi pentru transmiterea corespunzătoare a impulsurilor pentru a evita iritarea pielii. E-Fit a găsit o soluţie şi la această problemă, şi a dezvoltat electrozii FCPE, care nu necesită niciun fel de gel drept agent de transmisie, singura măsură necesară fiind îmbibarea cu apă curată a suprafeţei electrozilor. Electrozii sunt suficient de flexibili pentru a prelua forma zonei corpului şi a muşchiului dorit, fiind astfel în contact cu pielea pe cea mai mare suprafaţă posibilă. Un alt avantaj major este că pot fi spălaţi chiar şi cu maşina de spălat, sunt uşor de curăţat, nu conţin componente sensibile la cutare, rupere, oxidare sau corodare, ciclul lor de viaţă prelungindu-se astfel considerabil. Principala caracteristică a electrozilor este că rezistenţa superficială a electrozilor este uniformă pe întreaga zonă care este în contact cu pielea, prevenindu-se astfel iritaţiile. E-Fit a dezvoltat îmbrăcămintea tehnică astfel încât electrozii să poată fi plasaţi uşor în aceasta în locurile dorite şi poziţia lor să poată fi ajustată simplu. În plus, cablurile care duc la electrozi sunt trase printr-un tunel ascuns în interiorul îmbrăcămintei, astfel că nu împiedică sau îngreunează mişcarea clientului şi nici executarea exerciţiilor.

Inginerii E-Fit au conceput întregul ansamblu al aparatului astfel încât unele părţi, respectiv piese ale acestuia să poată fi reparate cu uşurinţă, înlocuite modular, facilitând astfel exploatarea economicoasă a acestora de către saloane şi operatori.

În cazul utilizării în scop medical, de reabilitare sau terapeutic, datorită multiplelor canale utilizabile simultan, dar reglabile individual, pot fi stimulate grupuri musculare mai mari, ceea ce revigorează circulaţia sanguină şi procesele metabolice, ceea ce poate duce la ameliorarea considerabilă a stării pacientului inactiv. Datorită suprafeţei mari şi rezistenţei electrozilor, aparatul este economic şi, prin cele două ieşiri, pot fi trataţi simultan chiar şi doi pacienţi (de ex. aparatul se aşează între două paturi de spital). Pe lângă stimularea grupurilor musculare majore, în starea „încălzită” avansată aparatul poate fi utilizat şi pentru aplicarea de tratamente locale prin intermediul unor canale suplimentare. Concepţia unică a electrozilor (chiar comandate pe baza unor şabloane) face posibilă aplicarea unor tratamente focalizate. Pentru zonele care sunt tratate cel mai frecvent, precum muşchii care susţin coloana, muşchii adânci ai spatelui, muşchii umerilor, ai braţului şi muşchii coapsei şi dosului, avem îmbrăcăminte tehnică de suport al electrozilor executată la comandă, caz în care terapia electrică poate fi combinată cu terapia prin mişcare activă, ceea ce sporeşte considerabil eficienţa tratamentului.