Tehnologia EMS

tech

În timpul exerciţiilor voluntare sportive, mesajele din creier sunt transmise pe căile nervoase la neuronii motori prin impulsuri electrice. Tehnologia EMS (eletro-muscle-stimulation, adică stimularea electrică a muşchilor) trimite stimulare electrică direct musculaturii, sub efectul căreia muşchii se contractă şi se relaxează exact ca în timpul sportului.

Tehnologia EMS există deja de multă vreme şi se bazează pe o muncă de cercetare şi dezvoltare de zeci de ani. În terapie, în cosmetologie şi în recreaţia sportivă se utilizează multe impulsuri electrice cu intensități diferite. Aceste tipuri diferite de unde denumite curenţi de stimulare sau curenţi galvanici, sunt potrivite pentru declanşarea unor rezultate scontate şi prin utilizarea lor conform destinaţiei, ajută la regenerarea şi la dezvoltarea muşchilor şi a ţesutului conjunctiv ori la prevenirea trombozei, neavând efecte secundare.

Istoria stimulării electrice a muşchilor îşi are începuturile din anii 1791, cu experimentele lui Luigi Galvani. De atunci, nenumărate cercetări, rezultate medicale şi sportive îi dovedesc eficacitatea; tehnologia a fost înregistrată şi la Autoritatea Statelor Unite ale Americii de Reglementare în domeniul medicamentelor şi alimentaţiei (Food and Drug Administration) ca metodă recunoscută de terapie.

Aparatele E-fit utilizează de asemenea tehnologia EMS, care a fost perfecţionată pe parcursul dezvoltărilor bazate pe cercetările mai multor ani la rând. Aceasta este deja a cincea generaţie de aparatură, dezvoltată în mod expres pentru antrenamentul stimulator al întregului corp, utilizând tehnologii unice ca tehnologia S.I.T şi electorzii FCPE. Aparatul este compus din echipamentul dotat cu 10 perechi de electrozi şi printr-o consolă de comandă modernă pentru regalarea intensităţii şi a frecvenţei. Electrozii speciali sunt utilizaţi şi la tratamentele de fizioterapie, iar echipamentul confecţionat din material comod şi aerisit facilitează mişcarea liberă şi menţine electrozii bine fixați, aşezaţi pe fiecare grupă de musculară.